20. června 2012

Zapečené kedlubny se smetanou

4 velké kedlubny, 2 velké brambory, větší cibule, 3/4 l smetany, 100 g tvrdého strouhaného sýra, vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky, trochu strouhanky na posypání a máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Část pokrájených koleček kedluben vložíme do nízké remoskové mísy vymazané máslem a posypané strouhankou, nasypeme na ně drobně pokrájenou cibuli, pak poklademe plátky brambor a nakonec zbytek kedluben. Vše zalijeme smetanou smíchanou se sýrem, rozšlehaným vejcem, nasekanou petrželovou natí a ochucenou muškátovým oříškem, solí a pepřem. V remosce pak pečeme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat