20. června 2012

Zapečené plnené baklažány

2 velké baklažány, středně velká cuketa, 200 g uvařeného nebo pečeného drůbežího masa, cibule, 300 ml rajčatové šťávy,vejce,  vrchovatá lžička majoránky, 50 g tvrdého strouhaného sýra, 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Omyté baklažány podélně rozřízneme a vydlabeme vnitřky, které pokrájíme na kostičky. Vydlabané baklažány povaříme v mírně osolené vodě 5 minut, scedíme a osušíme. V kastrolu na dvou lžících oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a dužinu baklažánů. Mírně vše osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme za občasného míchání pod pokličkou.Potom vmícháme drobně pokrájené drůbeží maso, nastrouhaný sýr,rozšlehané vejce, majoránku a touto směsí naplníme vydlabané baklažány. Vložíme je do nízké mísy remosky, zakapeme rajčatovou šťávou smíchanou s jednou lžící oleje a pečeme v remosce asi 25 minut. Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s čerstvým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat