20. června 2012

Zapečené plněné papriky

4 dužnaté (nejlépe různobarevné) papriky, 500 g jakéhokoli mletého masa (vepřové, hovězí, kuřecí, anebo i uvařené či opečené maso), 2 cibule (nebo 2 pórky), 50 g slaniny, vejce, strouhanka na zahuštění, 1-2 lžíce krupice, 4 vrchovaté lžíce rajčatového protlaku, 150 ml vývaru (popř. z kostky), 3 stroužky česneku, špetka strouhaného muškátového oříšku, několik kapek worcesterské omáčky,  lžička oregana nebo majoránky (či jiné koření podle chuti), hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
V nízké míse remosky zpěníme na oleji pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, a když zesklovatí, přidáme maso a necháme je za občasného promíchání osmahnout. Pak maso nepatrně osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka. Šťávu necháme nakonec vydusit. Do vychladlého masa vmícháme rozšlehané vejce, strouhanku, krupici a touto směsí naplníme papriky, u nichž předem odkrojíme vršky, které předem očistíme. Na dno hluboké mísy remosky dáme drobně pokrájenou slaninu, zakapeme rajčatovým protlakem, papriky poklademe vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme tak dlouho, aby si papriky zachovaly barvu a zůstaly trochu křupavé. Podáváme s vařeným bramborem, rýží, nebo i pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat