22. června 2012

Zapečené těstoviny s kuřecími drůbky

350-400 g krátkých těstovin, 200 g kuřecích drůbků,100 ml bílého vína, 500 g rajčat, 100 ml vývaru (i z kostky),lžíce mouky, 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra, žloutek, lžíce másla, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl
Pokrájené drůbky osmahneme na oleji. Pak je mírně osolíme, vmícháme mouku, podlijeme vínem, a když se vydusí, přidáme spařená,oloupaná, pokrájená rajčata, podlijeme trochu vývarem a podusíme doměkka. Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme a vmícháme žloutek rozšlehaný se sýrem. Takto upravené těstoviny vložíme do olejem vymazané hluboké mísy remosky, zalijeme drůbky a na 10 minut zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat