22. června 2012

Zapečené těstoviny s květákem a rajčaty

350-400 g krátkých těstovin, menší (asi 750 g) květák,4 velká měkčí rajčata, cibule, 200 ml smetany, vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, trochu oregana,2 lžíce oleje, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Omytý a na růžičky rozebraný květák povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. V kastrole zpěníme na oleji nasekanou cibuli,přidáme scezený květák, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata,oregano, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Po chvíli vmícháme uvařené a scezené krátké těstoviny a společně chvilku dusíme.Pak celou směs dáme do máslem vymazané hluboké remoskové mísy, zalijeme smetanou smíchanou s vejcem, muškátovým oříškem a trochou soli a zapečeme, dokud povrch nezačne růžovět.

Žádné komentáře:

Okomentovat