24. června 2012

Zeleninový nákyp s masem v remosce

300 g mrkve, 300 g cuket, 200 g jakéhokoli uvařeného nebo pečeného masa, 100 ml mléka, 3 bílky, 2 lžíce bílého vína, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy, sůl, pepř
Omyté cukety a mrkev jemně nastrouháme a smícháme s jemně pokrájeným masem, mlékem, zakapeme vínem, osolíme a nepatrně opepříme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme do předem vyhřáté hluboké mísy remosky, na jejíž dno nalijeme trochu vody. V této vodní lázni necháme nákyp péct asi 35-40 minut. Hotový nákyp necháme trochu vychladnout, pak jej opatrně vyklopíme na ozdobnou mísu a pokrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat