13. června 2012

Zlatavé kousky kuřete

1 kg kuřete, cibule nebo několik mladých cibulek, lžička mletého zázvoru, 0,5 lžičky mleté skořice nebo asi 4 cm dlouhý kousek celé skořice, 3 lžíce sójové omáčky, 1 ks chilli paprička nebo špetka mletého chilli, 3 lžíce desertního vína, lžička moučkového cukru, sušené houby, 3 kedlubny (mladé kousky i s lístky), olej, šálek vývaru, lžička škrobové moučky rozmíchané v šálku vody, sůl, špetka glutasolu
Kuře rozdělíme na 8-12 kousků. Cibuli drobně rozkrájíme a v misce smícháme se skořicí, zázvorem, sójovou omáčkou, pálivou paprikou, vínem a cukrem. Směs promícháme a naložíme do ní kousky kuřete alespoň na půl, lépe na 2 hodiny. Trochu sušených hub namočíme do vody.Když se kuře uleží a houby nabobtnají, rozpálíme na hlubší pánvi olej a opékáme v něm ze všech stran okapané kousky kuřete dozlatova. Potom podlejeme vývarem, přidáme máčené houby, zbytek směsi, v níž bylo naloženo kuře a dusíme, až je kuře měkké. Mezitím nakrájíme kedlubny na nudličky, usekáme jejich mladé listy a přidáme ke kuřeti.Vyjmeme celou skořici. Ještě chvíli podusíme a zalijeme škrobovou moučkou (Solamyl, Maizena) rozmíchanou v šálku vody. Jakmile šťáva zhoustne, dále nevaříme. Příloha: vařená rýže nebo vlasové nudle, hlávkový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat