18. července 2012

Bavorské vdolečky naši babičky

500 g hrubé mouky, 100 g másla, 50 g cukru, vejce, 1/4 l mléka, 20 g droždí, špetka soli, citrónová kůra, 150 g másla, rybízová zavařenina, smetana na šlehání, máslo na smažení

Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak třeme do pěny cukr, máslo, vejce a strouhanou citrónovou kůru. Přidáme prosetou mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do teplého místa kynout. Vykynuté vyválíme na pomoučeném vale na plát asi 1/2 cm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka. Necháme ještě chvíli kynout.Pak rozehřejeme máslo, vdolečky do něho vložíme a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Vychladlé plníme (do důlku) zavařeninou a zdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat