8. července 2012

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

600 g brambor,2 lžíce olivového oleje,cibule nakrájená najemno, 8 velkých vajec,2 lžíce drobně krájené pažitky,100 g sýry výrazné chuti např. parmazán, oštěpek nebo uzené parenice, brynzy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme vodu a necháme vychladnout. Po vychladnutí pokrájíme. Na velké pánvi na oleji osmažíme cibulku dozlatova. Mezitím v misce rozšleháme vejce s pažitkou, solí a pepřem. Vsypeme sýr a znovu prošleháme. K cibuli přidáme kousky brambor a přelijeme vejci. Necháme na mírném ohni asi 10 minut propékat až okraje začnou zlátnout. Potom vložíme do grilu a zapékáme až povrch zpevní a zezlátne. Jako přílohu můžeme podat zelný salát nebo rajčata.

Žádné komentáře:

Okomentovat