17. července 2012

Bramborové lívance v troubě

1,3 kg brambor, 3 vejce, 200 g hladké mouky, 120 g másla, 120 g moučkového cukru, sůl
Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl. Po promíchání klademe těsto lžící na horký plech a rozetřeme na placku. Pečeme v troubě po obou stranách do zrůžovění.Na talíře klademe po čtyřech kusech na sebe, mezi jednotlivé vrstvy posypeme cukrem a potřeme rozpuštěným máslem.Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce,osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka : rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat