19. července 2012

Bramborové palačinky

litr mléka, 800 g předem ve slupce uvařených brambor, 3 vejce, špetka soli, 2 lžíce cukru,9 lžic polohrubé mouky, tuk na pečení, povidla, tvaroh, strouhaný perník, zakysaná smetana atd. dle chuti

Brambory uvaříme ve slupce den předem, oloupeme a najemno nastrouháme. V mléce rozšleháme vejce, cukr, sůl, mouku (nejlépe se pracuje šlehačem) a nakonec vmícháme najemno nastrouhané brambory. Těsto necháme asi čtvrt hodiny ustát a znovu jednou lehce promícháme vařečkou. Na pánvi pečeme silnější palačinky běžným způsobem. Hotové mažeme povidly, sypeme tvarohem, skořicovým cukrem, strouhaným perníkem, strouhanými ořechy s cukrem apod. Poznámka: kdyby se těsto hůře otáčelo, přidáme trochu mouky.

Bramborove palačinky

Žádné komentáře:

Okomentovat