18. července 2012

Bramborové vdolky

750 g vařených brambor, 20 g droždí, lžíce cukru, vejce, 1,5 dl mléka hrubá mouka podle potřeby, tuk na smažení a sůl

Brambory nastrouháme, přidáme špetku soli a přidáme droždí rozpuštěné v mléce společně s cukrem. Promícháme a postupně přidáváme mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto necháme vykynout v teple a vyválíme na pomoučněném vale na 1,5 cm silný plát. Skleničkou nebo vykrajovací formičkou, kterou průběžně namáčíme do mouky aby se těsto na ni nelepilo, vykrajujeme kolečka, která smažíme v rozpáleném tuku. Po usmažení klademe vdolky na talíř vystlaný ubrousky, které vsají přebytečný tuk. Hotové vdolky namažeme džemem, tvarohem apod. a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat