6. července 2012

Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky

menší brokolice (nebo 0,5 sáčku zmražené brokolice), 15 dkg nízkotučné cihly, 1 až 2 vejce (dle velikosti), strouhanka, pažitka nebo majoránka, 2 kostky zeleninového vývaru, sůl
Do malého množství vroucí vody dáme vařit růžičky brokolice společně s 1 kostkou zeleninového vývaru. Mezitím nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme vejce, strouhanku, nadrobno nakrájenou pažitku (popřípadě majoránku) a sůl.Z této hmoty tvoříme malé knedlíčky. Knedlíčky zavařujeme do vroucí vody s kostkou zeleninového vývaru, cca 3 minuty. Jakmile se brokolice uvaří doměkka, rozmačkáme ji („žďuchadlem" na brambory). Potom přidáme vývar s knedlíčky a podáváme. Za půl hodiny je vše hotovo. Místo cihly je možno použít uzený sýr (je to pikantnější).

Žádné komentáře:

Okomentovat