23. července 2012

Buchty s povidly

500 g polohrubé mouky, 0,5 balíčku vanilkového cukru, 60 g másla, 2 žloutky, 1/4 l mléka na těsto, máslo na vymazání pekáče, cukr na posypání, 50 g cukru, 20 g droždí, mléko na kvásek, špetka soli, citronová kůra, hladká mouka na vál, 400 g povidel

Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rodělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty.Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.

Buchty s povidly

Žádné komentáře:

Okomentovat