2. července 2012

Cibulačka s rajčaty a křenem

10 dkg cibule, 10 dkg másla, mouka na zaprášení, 1 I vývaru z masa nebo kostí,20 dkg rajčat, sůl,strouhaný křen, pažitka
Cibuli nakrájíme nájemné plátky, osmažíme na másle a zaprášíme moukou. Přiléváme vychladlý vývar a povaříme. Spaříme a oloupáme rajčata, nakrájíme je na plátky,přidáme do polévky a povaříme. Osolíme.Na talíři sypeme strouhaným křenem a jemně krájenou pažitkou nebo řeřichou. Polévku můžeme podávat samotnou, ale také s osmaženými taštičkami, plněnými masem: 20 dkg hladké mouky, špetka prášku do pečiva, 2 lžíce jogurtu, 1 lžíce ramy, sůl -zpracujeme v těsto. Odložíme je a připravíme si: drobně nakrájíme cibulku a česnek (dle chuti), osmažíme, přidáme mleté maso,lžíci zelené petrželky, trošku pepře a mletého zázvoru. Mírně podlijeme a podusíme.Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, naplníme směsí, přimáčkneme a osmažíme na oleji. Všechny polévky díky tomu, že vývar,popřípadě vložky a zavářky si můžeme připravit předem, jsou rychle připravené.

Žádné komentáře:

Okomentovat