4. července 2012

Čočková polévka domáci pani

voda, čočka, kysané zelí, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), sůl, majoránka,olej, cibule, salám, mouka, zelená petržel
Předem namočenou čočku (asi 1 hodinu) dáme vařit do hrnce a k ní přidáme kysané zelí. Když je oboje skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, trochu majoránky, osolíme a vaříme dál. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a vzniklou jíšku rozředíme a dáme vařit do polévky. Na trošce oleje opečeme salám nakrájený na menší kostky a vlijeme do polévky - necháme prohřát, nevaříme. Nakonec okořeníme drobně nakrájenou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat