9. července 2012

Dušená hovězí žebírka

1 kg hovězího žebra,80 g Zlaté Haně,mletý pepř,2 mrkve,2 petržele,plátek celeru,lžíce rajského protlaku,1/2 l světlého piva,lžíce škrobu,6 housek,1/41 mléka, 50 g másla,cibule,2 vejce, sůl
Omytá žebírka osolíme, opepříme a na Zlaté Hané zprudka opečeme po obou stranách. Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a polovinu z celkového množství osmahneme ve vypečeném tuku.Přidáme rajský protlak, povaříme a zalijeme pivem. Přidáme žebírka a na mírném ohni dusíme asi 1 a 1/2 hodiny.Přibližně 15 minut před dovařením masa přidáme zbývající zeleninu a šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody.Na pánvi rozehřejeme máslo, nakrájenou cibuli prudce osmahneme, přidáme nasekanou petrželovou nať a promícháme. Směs nalijeme na v mléce omočenou housku, přidáme vejce, osolíme a opepříme.Z této hmoty vytvoříme osm kulatých knedlíků, které vaříme v osolené vodě 20 minut. Maso rozdělíme na 4 talíře, přidáme knedlíky a zdobíme sekanou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat