4. července 2012

Falešná dršťková polévka ze slepice

slepice místo drštěk, kořenová zelenina - množství podle uvážení každého,česnek - nešetřit - cibule, majoránka, červená mletá paprika a troška gulášového koření
Slepici povaříme - nejlépe v papiňáku.Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu -celer, mrkev, petržel, cibuli dle libosti. Můžeme přidat i pár kuliček hrášku. Slepici vyjmeme z hrnce, do vývaru dáme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme česnek,cibuli a povaříme do změknutí, slepici obereme a všechno maso vložíme do hrnce,kůžičku ze slepice pokrájíme na maličké kousky. Nemusíme dávat všechnu. Potom osmažíme na tuku nebo oleji trošku jíšky, přidáme mletou papriku, gulášové koření. Polévku zahustíme. Když je polévka moc světlá, můžeme osmahnout, ale jen krátce, ještě trošku mleté papriky.Osolíme, dochutíme podle potřeby majoránkou a podáváme s rohlíkem nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat