24. července 2012

Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí

300 g kuřecích řízků,2 plátky plátkového sýra,½ hrnečku brokolice, sůl,Aromat Knorr,5 cl slivovice nebo jiného podobného alkoholu,Rama Classic
Kuřecí řízky jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryju plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat