6. července 2012

Houbová polévka s bramborovými noky

masový (zeleninový) vývar, hrst hub nakrájených na kousky, sůl, pár kuliček pepře,jakákoliv sezónní zelenina (mrkev, petržel, celer, pórek, cibule, česnek, květák,brokolice, kedluben, kapusta, apod.)
Nastrouháme středně velký brambor -jemně jako na bramborákové těsto, přidáme 1/2 vejce, sůl, trochu mletého pepře,majoránku (dost), hladkou mouku - vypracujeme hustší těsto. Houby povaříme sezeleninou (drůbeží vývar, hovězí, uzený),lžičkou vykrajujeme drobné noky a zaváříme do polévky. Dochutíme trochou polévkového koření, petrželkou nebo libečkem a můžeme podávat. Pokud vaříme pouze zeleninovou polévku, po uvaření noků ještě do polévky rozkvedláme vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat