9. července 2012

Hovězí maso se žampiónovou omáčkou

800 g libového hovězího masa,mrkev,petržel,plátek celeru,1,5 l vody,5 kuliček nového koření,200 g pomazánkového másla,3 lžíce sladké smetany,6 lžic bílého jogurtu,50 g čerstvých anebo sterilovaných žampionů,mletý pepř, sůl,cukr-sladidlo
Omyté maso uvaříme ve vodě spolu s mrkví, petrželí i celerem a novým kořením doměkka. Před varem osolíme a vzniklý vývar použijeme např. jako polévku,anebo k ředění omáček. Pomazánkové máslo zředíme smetanou,přidáme jogurt, pepř a na plátky krájené žampiony (čerstvé očistíme a v osolené vodě vaříme cca 10 minut). Vše dobře promícháme, osolíme osladíme, popřípadě okyselíme citrónovou šťávou podle vlastní chuti. Hotovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. Měkké maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na jednotlivé porce. Ty klademe na talíř a ozdobíme kousky petrželové natě.Hovězí maso se žampiónovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat