11. července 2012

Hovězí nudle s dresingem

600 g hovězí zadní, větší cibule, česnek, zelené bylinky (kopr, petrželka, celér, majoránka, záleži na tom co vám chutná), zakysaná smetana, sůl, barevný drcený pepř, sojová omáčka, olej, bílé víno, citronová šťáva, provensalské bylinky, cca 1,2 kg brambor

Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme 0,5 hodiny.
Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovany česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti.
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensalskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.Naložené maso opečeme na panvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následne nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme. Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat