9. července 2012

Hovězí roláda s náplní

600 g zadního hovězího masa- plát v celku,150 g slaniny v plátcích,5 lžic sekané petrželové natě,80 g kukuřičných zrn (sterilovaných),400 g tvarohu,2 lžičky kořenící směsi Herbe de Provence,2 žloutky,3 lžíce oleje,2 lžíce rajčatového protlaku,1/41 červeného vína,1/2 kostky Masoxu,8 středně velkých rajčat,2 lžíce hladké mouky,150 ml smetany na šlehání,50 g másla,mletý pepř, voda, sůl
Maso opatrně naklepeme (aby nedošlo k jeho protržení), osolíme a opepříme.Kukuřici necháme na sítku okapat, tvaroh smícháme s kořenící směsí, žloutky,sekanou petrželkou a mírně osolíme.
Upravené maso poklademe plátky slaniny,tu potřeme připravenou směsí a posypeme kukuřičnými zrny, které zalačíme do tvarohu. Poté vše svineme do tvaru rolády a pevně ovážeme nití.Nadívané hovězí závitky. Olej na pekáči rozpálíme, roládu na něm ze všech stran prudce opečeme, přilijeme víno, vývar z Masoxu (připravený z 1/2 kostky a 300 ml vody) a rajčatový protlak. Roládu na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny. Když je maso měkké, takjej krájíme na plátky.Rajčata přelijeme vařící vodou, jejich slupku stáhneme, rozčtvrtíme, zlehka podusíme na másle a přidáme k roládě.Hovězí roládu podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat