6. července 2012

Indická polévka

kuřecí droby, veškerá kořenová zelenina (celer, petržel, možno kedluben - nikdy však cibuli, je příliš aromatická), 2 lžíce kari koření, sůl, 1/4 I sladké šlehačky,10 dkg mandlí
Kuřecí droby spolu s očištěnou celou kořenovou zeleninou dáme do vody, osolíme,přidáme 2 lžíce kari koření a vaříme doměkka. Pak droby vyjmeme, obereme,větší kousky nakrájíme a vložíme zpět do vývaru, který zalijeme 1/4 litrem sladké šlehačky.Do hotové polévky přidáme spařené oloupané celé mandle. Je možno zeleninu i nakrájet a dát ji vařit 10 minut před koncem vaření drobů - nebo až po vyndání uvařených drobů vhodit do vývaru nakrájenou zeleninu a uvařit ji v čase, kdy obíráme maso z kostí. Na 1 I vody 1 lžíce kari koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat