20. července 2012

Jahodová Charlotte

1/2 l mléka, 500 g jahod, 30 g mleté želatiny, šálek práškového cukru, 4 žloutky, 125 g másla, 500 g tvarohu, balení Rama Cremefine na šlehání, sáček vanilkového cukru

Do části vlažného mléka namočíme želatinu. Omyté jahody osušíme a menší polovinu schováme na ozdobu. Ohřejeme zbylé mléko, přidáme namočenou želatinu a mícháme až se rozpustí. Přelijeme do mixéru a přidáváme žloutky, cukr a jahody. Vše mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Tuto směs vlijeme do formy vypláchnulé studenou vodou. Povrch ozdobíme jahodami a Ramou Cremefine na šlehání smíchanou s vanilkovým cukrem. Hotové ozdobíme nejhezčími jahodami a necháme ztuhnout v chladničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat