2. července 2012

Jarní zeleninová polévka dle tchýně

mrkev, kedlubna, celer, petržel - nastrouhat (na hrubém struhadle), brambory,pórek (cibule), případně kapusta, květák, 5 dkg ramy, vajíčko, muškátový květ, sůl, pepř, vegeta, nebo drcený kmín, 2 housky - na smaženky, pažitka
Zeleninu nastrouháme, brambory nakrájíme najemno a vaříme jen krátce, asi 12 až 15 minut (neztratí se vitaminy). Pokud budeme polévku mixovat, stačí ji vařit jen 10 minut. V hrnci rozpustíme máslo (ramu) a krátce osmahneme všechnu zeleninu.Přilejeme vodu a vaříme asi 12 až 15 minut. Pak přidáme 1 vajíčko, nezahušťujeme.Ozdobíme pažitkou a houskovými smaženkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat