1. července 2012

Klobásová kyselačica

5 velkých brambor, 4 celé domácí klobásy,kyselá okurka, bobkový list, celý pepř, nové koření, popřípadě vegeta, 0,51 smetany,mouka na zahuštění
Očištěné brambory a klobásu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce s vodou.Přidáme podle chuti trochu koření.Doporučuji ho vložit do „čajítka" a zavěsit za okraj hrnce. Bude se potom lépe vytahovat ven. Pokud použijeme vegetu, o to méně polévku osolíme. Pro kyselejší chuť přidáme povařit nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Až jsou brambory a klobása měkké, rozmícháme v troše smetany mouku, zahustíme a dolijeme do hrnce zbytek smetany. Ještě krátce povaříme a podáváme s chlebem, ale není nutný.

Žádné komentáře:

Okomentovat