18. července 2012

Křupavé tvarohové lívanečky

250 g měkkého tvarohu, 400 ml mléka, vejce, asi 150 g hladké mouky, 3 PL kukuřičných vloček, sůl, tuk na pečení, moučkový a vanilinový cukr, najemno nastrouhaná čokoláda na obalení, čerstvé nebo kompotované ovoce na ozdobení

Měkký tvaroh rozmícháme s mlékem, žloutkem, solí a nakonec postupně přidáváme prosetou mouku. Hladké, středně husté těsto necháme krátce odpočinout. Pak do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a kukuřičné vločky. Na předehřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách lívanečky, které ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru s nastrouhanou čokoládou. Obložíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem a ihned podáváme.
Pro změnu můžeme tvarohové lívance podávat potřené džemem nebo zakysanou smetanou rozmixovanou s ovocem. Doporučená příloha: nápoj dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat