24. července 2012

Kuře plněné žemlovou nádivkou

kuře,lžíce Bertolli Classico olivového oleje,sůl,grilovací koření,pepř,4 žemle,5 lžic mléka,vejce,lžíce Rama,150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..) muškátový oříšek,petrželka
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu. Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat