11. července 2012

Kuře s parmazaném

kuře, 100 gramů másla, 100 gramů rajčat, tři lžíce oleje na omáčku, dva stroužky česneku, dvě lžíce rajčatového protlaku, 100 gramů parmazánu, majoránka, špetka cukru,vývar

Kuře osolíme a na másle v troubě upečeme. Mezitím připravíme omáčku: na třech lžících oleje osmahneme nasekaný česnek, přidáme oloupaná, nakrájená a semen zbavená rajčata, osolíme, chvíli podusíme, přidáme protlak, parmazán, lžičku majoránky a špetku cukru.Vaříme a je-li to nutné, ředíme vývarem. Pečené kuře rozdělíme na porce, vložíme do omáčky, trochu podlijeme vývarem a společně ještě asi 10 minut dusíme. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat