23. července 2012

Kynuté ovocné knedlíky

300 g hrubé mouky, 2 dl mléka, vejce, 20 g droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 600-700 g ovoce
na posypání: 100 g cukru, 150 g tvrdého tvarohu, 100 g rozpuštěného másla

Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout, poté těsto rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a děláme kulaté knedlíky. Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat