17. července 2012

Lívance s borůvkovou omáčkou

na těsto: 0,5 kostky droždí (20 g), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka, 20 g cukru, vejce, špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
borůvková omáčka : 100 g borůvek, lžíce cukru, lžíce citrónové šťávy, 0,5 lžičky škrobové moučky bramborové , hrozny na ozdobu, strouhaný tvaroh

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova. Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka : rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat