9. července 2012

Nadívané hovězí závitky

800 g zadního hovězího - 4 plátky,3 cibule,150 g prorostlé slaniny, 15 středně velkých žampionů,2 lžíce oleje,3 lžičky plnotuěné hořčice, lžička grilovacího koření,200 ml smetany na šlehání,lžíce škrobu, mletý pepř, sůl
Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Polovinu z určeného množství slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rovněž polovinu z celkového množství drobně krájené cibule a drobně krájené očištěné žampiony. Vše promícháme, rozdělíme na upravené plátky masa, zabalíme je a upevníme nití.Zbytek slaniny vyškvaříme do křupává a vyjmeme ji. K vypečenému tuku přilejeme olej a roládky na něm zprudka opečeme.Přidáme zbývající drobně krájenou cibuli, grilovací koření, asi 3/4 1 vody a na mírném ohni dusíme tak dlouho,až je maso měkké. Poté je vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou na šlehání,ve které jsme rozmíchali škrob, krátce povaříme, dle chuti dosolíme a dopepříme.Závitky vložíme zpět do omáčky a na mírném ohni prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat