23. července 2012

Obrácený koláč

3 vejce, 60 g cukru, 150 g hrubé mouky, citrónová šťáva, vanilkový cukr, 0,5 prášku do pečiva, 0,5 kg jablek, skořice, rozinky

Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy,posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme. Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat