20. července 2012

Ořechová inspirace

200 g másla nebo margarínu,150 g moučkového cukru, vanilkový cukr,polevková lžíce rumu,4 vejce,75 g ve vodní lazni rozpuštěné hořké čokolády,200 g hladké mouky, kypřící prášek do pečiva,150 g nasekaných vlašských ořechů, na zdobení čokoládova poleva

Máslo nebo margarín vyšleháme ručním šlehačem na nejvyššim stupni do zvláčnění. Přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Mícháme tak dlouho,až vznikne hladká hmota.Za stálého šlehání přidáváme po jednom vejci a čokoládu střídavě s prosetou moukou s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. Nakonec vmícháme ořechy. Těsto přendáme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a dáme péct do předehřaté trouby na 160´C. Po upečení necháme moučník vychladnout a polejeme polevou. Naznačíme jednotlivé řezy a každý kousek ozdobíme oříškem.

Žádné komentáře:

Okomentovat