9. července 2012

Orientální maso s fazolkami

500 g hovězího předního masa bez kosti,středně velká mrkev,50 g másla,konzerva sterilovaných fazolek (150 g čerstvých fazolových lusků), cibule,lžíce kečupu,2 rajčata,paprikový lusk (mohou být i zmrazené),1/4 celeru,3 lžičky kořenící směsi Sambal, citrónová šťáva,cukr-sladidlo, sůl
Maso vložíme do vody, osolíme, přidáme očištěnou drobně krájenou zeleninu i jednu polovinu cibule a vaříme doměkka (použitím tlakového hrnce podstatně snížíme dobu potřebnou k změknutí masa). Druhou polovinu cibule zpěníme na másle, přidáme kečup, krájený paprikový lusk, dále spařená, oloupaná a na osminky nakrájená rajčata a na mírném ohni dusíme doměkka. Během dušení podléváme nálevem z fazolek. Pokud použijeme pro přípravu čerstvých fazolek, tak je nejprve očistíme a pak povaříme v osolené vodě doměkka. Poté dáme do směsi prohřát překrájené sterilované fazolky,přidáme sůl, koření, cukr a citrónovou šťávu.Nakonec uvařené maso nakrájíme na plátky a vložíme do hotové omáčky. Podáváme s těstovinami - nejlépe amarantovýminebo vařenými bramborami. Velmi dobře omáčku zjemníme přidáním 100 ml smetany na šlehání těsně po skončení varu.

Žádné komentáře:

Okomentovat