3. července 2012

Ovocné letní polévky

Můžeme použít následující ovoce: jablka,meruňky, broskve, jahody, třešně, višně,rybíz (musíme cedit),taktéž angrešt.Do litru vody dáme 400 až 500 g zvoleného ovoce (peckoviny bez pecek, jablka bez jádřinců a oloupaná) a rozvaříme. Jahody jsou lepší v mléce. Na zahuštění použijeme maizenu, podle chuti osladíme, případně zvýrazníme citronovou šťávou.Do jablečné polévky je výborná zavařená rýže a ochucení skořicí. Zjemnit polévky můžeme žloutkem rozkvedlaným ve sladké smetaně. Jahodovou polévku děláme tak, že mléko, rozkvedlaný žloutek, cukr a maizenu přivedeme do varu a do vařící vmícháme rozmixované jahody a již nevaříme. Uvařené třešně, višně, meruňky, broskve z vývaru vyjmeme a rozmixujeme, případně ještě propasírujeme. Polévky podáváme teplé nebo vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat