2. července 2012

Pórková polévka se žampiony

50 dkg pórku, žampiony (houby - mohou být i sušené), cibule, kmín, "pepř, sůl,růžová jíška, zelený hrášek (čerstvý, sterilovaný, mražený), vegeta, vejce, petrželová nať, osmažená houska, toastový chléb
Očištěný, vodou propláchnutý pórek dáme vařit do 2 litrů vody (nakrájený na půlcentimetrová kolečka). Žampiony, eventuálně i jiné houby, posekáme nadrobno a vydusíme na cibulce, ochutíme kmínem, pepřem, solí. Používáme-li houby sušené, předem je na půi hodiny namočíme do vody.Po chvilce varu přidáme k pórku houby, růžovou jíšku, zelený hrášek, vegetu; vaříme cca 20 minut, dosolíme. Na závěr přidáme 1 vejce rozšlehané do nočků a pak se již polévka moc nemíchá, dochutí se zelenou petrželkou. Podává se s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou (je-li k obědu) nebo jako polévka „svačinková" či k večeři s opečeným toastovým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat