8. července 2012

Pudinková rýže

balíček vanilkového cukru,2 balíčky vanilkového pudinkového prášku,špetka soli,kompotované hrušky konzerva,750 ml mléko, 200 – 250 g rýže,na ozdobu-mletá skořice,podle chuti- rum, mandlové aroma, rozinky,třtinový cukr

Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná. Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma. Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Dle chuti je možné
přimíchat i rozinky máčené v rumu. Pudinkovou rýži podáváme za studena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat