20. července 2012

Rozmar

300 g hl.mouky, 130 g másla, 20 g práškového cukru, 4 žloutky, trochu soli, 6 lžic mléka, 30 g kvasnic, rybízová marmeláda, 50 g mandlí
sníh :  4 bílky, 200 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru
Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl,kvasnice rozmíchané ve vlažném mléce a zamísíme. Vypracované těsto rozválíme a dáme na vymaštěný plech, kde je necháme hodinu kynout. Když těsto vykyne, namažeme jej marmeládou, pokryjeme sněhem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme pozvolna při 175 stupních.
Sníh: Do ušlehaných bílků přidáme vanilkový a práškový cukr a znovu dobře prošleháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat