23. července 2012

Rýžový nákyp

250 g rýže,1 l mléka,špetka soli,100 g másla,100 g pískového cukru,2 vejce,máslo na vymaštění nákypové formy, strouhanku na vysypání formy,250 g ovoce,100 g moučkového cukru, vanilkový cukr
Mléko osolíme a uvaříme v něm rýži doměkka. Dáme vychladnout. Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pěnu i sníh opatrně vmícháme do vychladlé rýže společně s omytým a osušeným ovocem (třešně, jablka, meruňky , švestky atd.). Máslem vymastíme nákypovou formu, vysypeme ji strouhankou a rýži do ní opatrně přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Hotový rýžový nákyp posypeme moučkovým cukrem, který smícháme s balíčkem vanilkového cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat