17. července 2012

Salát s hovězím masem

500 g rumpsteaku,větvička celerové nati, 3 šalotky, 2 rajčata, 2 lžíce sekaného koriandru, 2 lžíce nasekané čerstvé máty, lžíce nasekané citronely, zelený salát
na zálivku : 3 chilli papričky,2 stroužky česneku,7 lžic limetkové šťávy,7 lžic rybí omáčky,lžíce cukru, 2 lžičky soli

Rumpsteak opečeme tak, aby vevnitř zůstal krvavý. Maso nakrájíme na tenké plátky a necháme vychladnout. Nasekané chilli papričky a rozdrcený česnek vhodíme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr a sůl a mixujeme, dokud nevznikne homogenní hmota.V míse promícháme salát, nasekanou celerovou nať a šalotku, oloupaná rozčtvrcená rajčata, na špalíčky nakrájenou okurku, bylinky, maso a zálivku z mixéru. Zdobíme sekanými bylinkami a citronelou.

Žádné komentáře:

Okomentovat