4. července 2012

Slepičí růžova polévka

0,5 slepice, 15 dkg mrkve, 15 dkg petržele,15 dkg celeru, polévkový květák, 15 dkg pórku, 10 dkg hub, 15 dkg hrášku,3 lžíce rajského protlaku, trochu sladké papriky, nudle z vajíčka, petrželka
0,5 slepice uvaříme doměkka. Vývar přecedíme. Potom do polévky přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev, petržel, celer,květák rozebraný na růžičky, drobně nakrájený pórek, lesní houby nebo žampiony,mražený hrášek (může být sterilovaný, ale ten pak přidáváme před dovařením) a vše uvaříme doměkka. Nakonec přidáme maso ze slepice nakrájené na kousky, rajský protlak a trochu sladké papriky. Doplníme vodou asi na 31, uvedeme do varu a zavaříme nudle (domácí)  z 1 vajíčka. Příloha - pečivo, chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat