18. července 2012

Smažené vdolečky z tvarohového těsta

400 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce rostlin. tuku (50 g), 2 vejce, mléko, 20-30 g droždí, sůl
Utřeme tvaroh s vejci, cukrem a tukem. Přidáme prosetou mouku, sůl a zaděláme kváskem vzešlým ve vlažném oslazeném mléce. Vypracujeme tužší těsto, necháme asi 1 hodinu v teple, přikryté utěrkou, vykynout. Rozválíme na prst vysokou placku a skleničkou nebo tvořítkem vykrajujeme kulaté placičky. Necháme na plechu asi 15 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby krátce zapéct. Zapečené vdolečky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách do zrůžovění. Klademe na papírové ubrousky, mažeme marmeládou, sypeme strouhaným tvarohem. Zakapeme smetanou, jogurtem, nebo do středu dáme kopeček smetanového krému.

Žádné komentáře:

Okomentovat