10. července 2012

Špagety se žampiony a masem

300 g špaget,200 g žampionů,40 g másla nebo Zlaté Hané,150 g pečeného vepřového masa,4 rajčata,100 g strouhaného sýra (eidam apod.),200 ml smetany na šlehání,2 lžičky kořenící směsi italské,mletý pepř, sůl

Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, zcedíme a necháme okapat.Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme drobně krájené maso, na kostičky nakrájená oloupaná rajčata i část strouhaného sýra a promícháme se špagetami. Vzniklou směs dáme do pekáče vymazaného máslem, posypeme zbytkem strouhaného sýra a zalijeme smetanou s rozšlehaným kořením i špetkou soli. Vše upečeme v předehřáté troubě dozlatova.Špagety se žampiony podáváme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat