9. července 2012

Telecí řízek se žampiony

telecí řízky po 200 g,500 g čerstvých žampionů,vejce,2 lžíce kremžské hořčice,šťáva z 1/2 citrónu,50 g Zlaté Hané,100 g strouhanky,100 ml smetany na šlehání,3 lžíce sekané zelené petrželky pepř,citrón na ozdobu, sůl
Očistíme, omyjeme žampiony a pokrájíme na plátky. Pak je pokapeme citrónovou šťávou.Telecí plátky osolíme, potřeme hořčicí,omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce tuku a řízky v něm po obou stranách smažíme asi 4 minuty.Mezitím rozpustíme zbylý tuk v hrnci, vsypeme krájené žampiony a dusíme 8-10 minut. Přilijeme smetanu, přidáme sekanou petrželku, dochutíme solí i pepřem a necháme na mírném ohni trochu vyvařit. Hotové řízky a žampiony s petrželkou upravíme na talíře. Nakonec zdobíme citrónovými plátky a snítkami petrželky.Telecí řízek se žampiony podáváme s vařenými brambory, anebo bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat