11. července 2012

Tiramisu Italie

3 pomazánková másla bez příchuti ( používám od madeta ), 3 smetany ke šlehání, 30 dkg moučkového cukru, 2,5 balíčku dětských kulatých piškotů, 0,5 l silné kávy Nescafé, rum dle chuti, kakao na posypání

Pomazánková másla, smetanu ke šlehání a moučkový cukr dáme do vyšší mísy a šleháme ručním šlehačem při nejvyšších otáčkách do zhoustnutí. Vezmeme si dortouvou formu a na dno naskládáme piškoty, které jsme namáčeli v kávě s rumem. Na to dáme část nápně, opět piškoty, opět krém, opět piškoty a nakonec krém, který uhladíme do roviny. Celý moučník poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice na 24 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat