20. července 2012

Tvarohové kobližky pro labužniky

500 g tučného tvarohu, hrnek hrubé mouky, vejce, 2 lžice smetany,trochu cukru podle chuti, 0,5 lzičky jedlé sody, 2 lžíce moučkového cukru špetka soli, fritovací tuk, ovoce
Přes síto do mísy prosyjeme mouku.Stranou ve druhé misce utřeme tvaroh s vejcem a trochou smetany.Krém dáme k mouce,přidáme půl lžičky jedlé sody nebo kypřicího prášku a menší špetku soli.Vařečkou nebo ručním elektrickým šlehačem vypracujeme jemné těsto.Těsto dáme na moukou posypaný vál a vyválíme ho do silného válečku. Nožem nakrájíme špalíky asi 8cm dlouhé.Ve fritéze nebo kastrolu rozpálíme fritovací tuk.Po dvou do něj dáváme hranaté kousky těsta a dozlatova usmažíme. Hotové je položíme na papírový ubrousek,který odsaje přebytečný tuk.Necháme je vychladnout a dáme na talíř.Hotové a vychladlé kobližky hustě posypeme moučkovým cukrem.Na míse ozdobíme kobližky čerstvým,mraženým nebo kompotovaným ovocem. Dobrá rada:těsto připravíme předem a uložíme v chladničce.Spotřebujeme ho do druhého dne.Hotové kobližky se dají i mrazit

Žádné komentáře:

Okomentovat