23. července 2012

Tvarohové palačinky s čokoládou

palačinky: 1 l mléka, 400 g hladké mouky, 4 vejce, špetku soli, olej na pečení
náplň: 500 g netučného tvarohu, sáček vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce mléka, lžička sušené citronové kůry
na ozdobení: 100 g čokolády na vaření, 2 mandarinky, lžíce strouhaného kokosu


Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko, citronovou kůru a utřeme vařečkou nebo našleháme elektrickými metlami dohladka. V hrnku rozkvedláme mléko, vejce, sůl a potom za stálého míchání přisypáváme mouku, až vznikne řídké těsto. Pánev zahřejeme, vymastíme a nalijeme na ni trochu těsta, palačinky mají být tenké jako papír. Pečeme po obou stranách dozlatova a hotové palačinky udržujeme teplé. Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do hrnku, přidáme lžíci vody a ve vodní lázni rozpustíme. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky. Tvarohovou směsí naplníme mikrotenový sáček s ustřihnutým růžkem. Na okraj každé palačinky nastříkáme trochu tvarohu, stočíme je, polijeme čokoládou, posypeme kokosem a ozdobíme mandarinkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat