10. července 2012

Tvarohový domáci koláč

250 g měkkého tvarohu,130 g polohrubé mouky,100 g másla nebo Zlaté Hané,60 g moučkového cukru,3 vejce,sáček vanilinového cukru,5 lžic cukru krupice,2 lžíce amarantové mouky
Z obou druhů mouky, másla, prosátého moučkového cukru a 1 žloutku krátce vypracujeme těsto. Toto necháme v chladu asi 3 hodiny odpočinout. Poté jej rozválíme a vytvarujeme do širší kulaté koláčové formy tak, abychom měli vyšší okraj. Takto upravené těsto upečeme ve vyhřáté troubě do světlerůžova. Mezitím vyšleháme tvaroh s vanilinovým cukrem a 2 žloutky v hladký krém.Tímto potřeme upečené těsto a na něj rozetřeme tuhý sníh z bílků i cukru krupice.Vše pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 180 °C dokud sníh nezrůžoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat